Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hétvégéig egyezkedhet Pintér

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-02 12:13:59

A hétvégéig kell megegyezni a rendvédelmisek nyugdíjáról - erre utasította a belügyminisztert Orbán Viktor, aki délelőtt ült le tárgyalni a sztrájkbizottság vezetőivel. Első körben annyi derült ki, hogy délután és a következő napokban is folyatódik a konzultáció. A miniszterelnök azt várja, hogy a tárcavezető olyan szakmai anyaggal áll elő, amit a szakszervezetek vélhetően el tudnak fogadni. Orbán Viktor arról is tájékoztatta a változások miatt már többször is demonstráló érdekképviseleteket, hogy melyek a kormány szándékai - mondta el szóvivője Szijjártó Péter.

A belügyminiszter megerősítette, hogy néhány napon belül meg kell akarnak egyezni a rendvédelmi dolgozókkal, ezért újabb tárgyalások következnek. Az ágazati érdekképviseletek felét nem hívták meg az egyeztetésre, így nem jutott be a Parlamentbe a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára sem. Szima Judit szóváltásba keveredett a kapunál, majd visszatért a Kossuth térre, ahol közben több százan gyűltek össze, a nyugdíjváltozások miatt tiltakozó rendvédelmisek közül.

A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint nem tudni milyen alapon választották ki a tárgyalópartnereket. Vincze Tibor a Klubrádióban elmondta, hogy a szerzett jogokkal kapcsolatban csak olyan döntést fogadnak el, amely minden dolgozónak megfelelő.

A zárt tanácskozás, amely most kezdődik, jelen van Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is. A Parlament kapujánál, a Tettrekész azt kifogásolta, hogy nem engedik be őt az épületbe. Egyébként már egyre többen gyülekeznek a rendvédelmis dolgozók közül a Parlament előtt, akik várják a mai megbeszélés eredményét

(klubradio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó