Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hét körzetre oszthatják Budapestet

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-10 14:49:08

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) elkészítette a járások kialakításáról, valamint ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.



A KIM javaslata alapján az országban 168 járást alakíthatnak ki, de a fővárost is hét kisebb közigazgatási körzetre osztják. Budapesten két budai (Észak, illetve Dél) és öt pesti (Észak, Dél, Kelet, Nyugat, valamint Belső) körzetet hoznak létre - írja a Magyar Nemzet.
Korábban már eldőlt, hogy a járások területének a megyék (Budapesten a kerületek) határaihoz metszés nélkül kell igazodnia, a járáson belül pedig a székhelytől legtávolabb levő település lehetőség szerint nem lehet messzebb 30 kilométernél.
Járási székhely olyan település lehet, ahol kiépült az államigazgatási infrastruktúra, de figyelembe kell venni a közlekedési infrastruktúrát is. A járások kialakításakor szervezeti szinten is szét kell választani az önkormányzati és államigazgatási feladatok ellátását – olvasható a kormányhatározatban.
A javaslat egyik célja, hogy a helyi önkormányzatoktól és jegyzőktől az államigazgatási feladatoknak a járási kormányhivatalokhoz kerüljenek át – írja a Magyar Nemzet.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó