Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Házhoz megy az adóhatóság - 8 milliót kaszáltak az Ázsia Centerben

Szerző: Korsós Éva, – 2011-09-16 13:43:07

Félszáz revizor, végrehajtó, pénzügyőr és rendőr szállt a meg az Ázsia centert. A hatóság árut is lefoglalta volna, ha az övtáskákból elő nem kerülnek az adótartozást fedező milliók – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV néhány óra alatt 8 millió forintot kaszált.
A XV. kerületi üzletközpont kereskedőinek jelentős része több millió forinttal tartozott az adóhatóságnak, annak ellenére, hogy az üzletközpont igen népszerű a vásárlók körében. A kiskereskedők boltjai forgalmasak, az árukészletet folyamatosan újratöltik az eladók. Az adóhatóság gyakorlatilag házhoz ment az adóforintokért, megfelelő biztosítás mellett jól szervezett, adóellenőrökből, végrehajtókból és pénzügyőrökből álló csoport jelent meg a helyszínen. 
A nyugta- és számlaadást próbavásárlással ellenőrizték, majd megkezdték az adótartozásnak megfelelő értékű árukészlet lefoglalását. Az eladók ijedtükben és az árukészlet elvesztésétől való félelmükben az adózók többsége azonnal készpénzben rendezte tartozását, az övtáskákból sorra kerültek elő a pénzkötegek. Volt olyan is, aki bár azt bizonygatta, hogy nem tud fizetni, amikor áruját zsákokba rakták és elvitték volna, mégis talált a zsebében annyi pénzt, ami fedezte a hátralékot.

Közleményük szerint a tartozást felhalmozó adózók a következő hónapokban számíthatnak hasonló látogatásra.

(klubradio)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó