Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Házhoz jöhet az új alkotmány

Szerző: Bneu Edina, – 2011-08-31 13:14:25

Személyre szóló alaptörvénye lehet bárkinek, aki igényli azt a lakóhelye szerinti polgármesteri hivatalban, körjegyzőségen vagy a kormányablakoknál - olvasható a kormányzati portálon, amelynek tájékoztatása szerint Magyarország Alaptörvényét Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával a Magyar Közlöny különkiadásaként lehet ingyen igényelni.


Az alaptörvény terjesztésével összefüggő (nyomdai kivitelezés, postai terjesztés) költségekre a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében körülbelül nettó 50 millió forintos költségkeretet biztosít. Az alaptörvényt a Magyar Közlöny különkiadásaként terjesztik, ezért nyomdai anyagok előkészítését és kinyomtatását a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. végzi el. A terjesztést a Magyar Posta végzi, amely az államnak kedvezményesen nyújtja ezt a szolgáltatást.

A kormány arra kéri az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését - áll a közleményben. Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg ezt a lehetőséget az ügyfeleinek az alaptörvény igényléséhez.

A kormány ily módon is szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen, és egyúttal személyre szóló emléktárgy is lehessen - olvasható a kormany.hu-n.

Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én írt alá.

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó