Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Hatméteres szobrok fogadják Fajsznál

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-08-18 14:04:28

Szekszárd felé haladva, vagy a Magyar Zarándokúton sétálva nem mindennapi látványban lehet része a Szent László híd fajszi hídfőjénél.

Egy hatméteres szobrokból álló csoportot avattak fel ugyanis szombat délelőtt, amelyre Szekszárd, Baja, Dusnok és Fajsz felől érkeztek zarándokok a helyszínre. Az érdeklődők prominens vendégek társaságában ünnepelhették, amint Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek megszentelte a környékbeli alkotók közreműködésével készült monumentális műveket. A program ünnepi szónok, dr. Aradszky András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt, aki örömmel méltatta a készítők munkáját – mint hozzátette, más okból is szívesen vállalta a meghívást a rendezvényre.

(fotók: Kopri - Snassz Média)

A Szent László Duna-híd fajszi hídfőjénél tartott szoborcsoport-avatáson megjelent többek között Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész is. Ő volt az Magyar Zarándokút program évről évre kiválasztott zászlós zarándokainak egyike, akit ennek üzenetéről és fontosságáról kérdeztünk.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Eredmények! Megye I-III.


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó