Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hatalmas harcsát akasztottak a Balatonból

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-10 09:40:32

Egy óráig fárasztott egy horgász egy közel száz kiló súlyú harcsát a balatonboglári kikötőben, mielőtt kiemelte.

Rekordméretű és súlyú harcsát fogott Ferencz-Huszár Antal a balatonboglári hajókikötőben - írja a Sonline.hu. A hal fárasztása legalább egy órán át tartott, miután a 93 kg-os óriásharcsa a fonottzsinórt rátekerte az egyik cölöpre a három méter mély vízben. A harcsát a Halker szállította el és dolgozta fel; öt ember két órán át dolgozott, míg megnyúzták és feldarabolták a rekordhalat.

A Sonline.hu felidézi, hogy 2007 szeptemberében ugyancsak a balatonboglári hajókikötőben – csak nem a közvetlen kikötői részen, hanem a móló végén – Jancsek János 103 kilós harcsát fogott. Ez volt az első – és mind a mai napig az utolsó – olyan balatoni példány, amely 100 kg-on felüli volt.

A lap megemlíti, hogy Somogy megyében a Deseda tavon május 13-án már fogtak egy 98 kg-os harcsát, amely a tíz legnagyobb hazai példány között van, egy nappal később pdig ugyanott egy 52 kilós halat fogott egy másik horgász. Mindkét horgász úgy döntött, hogy visszaengedi a harcsát a vízbe.

Az országos rekordot egy tavaly májusban, a Töröcskei-tavon fogott hallal Kovács Gábor tartja, a 230 kilós harcsa 113 kilót nyomott, ami egy kilóval több, mint a hat évvel korábban, az Adácsi-tóban kifogott példány.

(hirszerzo)



A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Bajban az olasz nudisták


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó