Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Három Kalocsányi ember járt idén a Paks 2-kamionban

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-12-27 12:21:53

December 22-én zárul a Paks II. tájékoztató kamionjának az idei körútja.

A mobil, interaktív kiállítótér átalakított külsővel és belső tartalommal várta az évszázad beruházásaként emlegetett projekt iránt érdeklődő fesztiválozókat 2017 nyarán és őszén, akik egymásnak adták a kilincset.

Ebben az esztendőben nyolc kiemelt rendezvényen mintegy 18 ezren keresték fel a mobil kiállítást. Ez 50 százalékkal több az előző fesztiválkörúthoz képest.

A fiatalok körében felmérést is végeztek, amiből kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők több mint 80 százaléka szerint az atomenergia olcsó és klímabarát.

A kiállításon a látogatók interaktív táblákon, gazdagon illusztrált tájékoztató anyag segítségével ismerkedhettek meg az atomenergia békés célú felhasználásával, a Paksi Atomerőműben üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel.

A jármű ősszel is folytatta országjárását. Szeptember első napjaiban a hazai radioaktívhulladék-kezelésben fontos szerepet betöltő térségeket kereste fel, így megfordult a Pest megyei Püspökszilágyon és a környező településeken, majd a Nyugat-Mecsekben, illetve Bátaapátiban és környékén. Ezután a kiállítás észak-magyarországi túrába kezdett, amely Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéket érintette.

A utazó kiállítás begördült a püspökhatvani, tizennegyedszer megrendezett Izotóp Tájékoztató Napra, a Kalocsai Paprikafesztiválra és a Csabai Kolbászfesztiválra is.

A mobil interaktív kiállítás 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta több mint 290 ezer látogatója volt. Ez annyi, mint Komárom-Esztergom megye teljes lakossága.

A 2017-es év júniusától december 20-ig mintegy három Kalocsányi, azaz 35 ezer ember kereste fel a kamiont.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó