Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Három járatát törölte a Malév a hamufelhő miatt

Szerző: Korsós Éva, – 2011-05-25 07:55:12

A Malév három ma reggeli járatát törölte, miután a napokban kitört Grimsvötn tűzhányó hamufelhője miatt több ország reptere sem fogad járatokat - mondta el Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Már repülő-járatok százait kellett törölni az újabb vulkáni hamufelhő miatt, ami Európa egyre nagyobb részén okoz gondot a légiközlekedésben. Sok utas rekedt a repülőtereken. Vulkáni hamu miatt Göteborg helyett Koppenhágában landolt a Malév egyik esti járata.

Róna Márta kommunikációs vezető a Független Hírügynökségnek elmondta: este még rendben indult Magyarországról és érkezett Dániába a göteborgi, stockholmi és helsinki járat, előbbi azonban a tervekkel ellentétben, Koppenhágában szállt le.

A kapitány a műszerek jelzése alapján döntött úgy, hogy nem Göteborgban teszi le a gépet, melyen 58-an utaztak. Az utasokat a Malév költségén, autóbusszal viszik Göteborgba. A fordulójáratnak 85 utast kellett volna hoznia, őket azonban majd csak ma délelőtt szállítják Magyarországra – tette hozzá.

(klubradio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó