Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hamarabb megkapják a pedagógusok a plusz órapénzt

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-21 06:26:56

Hatályon kívül helyezte a pedagógusok tanítási időkeretére vonatkozó jogi szabályozást a kormánypártok javaslatára az Országgyűlés. A szabályozás bevezetésével a jogalkotói szándék arra irányult, hogy többlettanításért díjazást, úgynevezett óradíjat csak a heti kötelező óraszám felett ténylegesen teljesített órák után fizessenek ki.


A kép illusztráció!

A pedagógusok eddig leghamarabb csak kéthavonta - illetve hosszabb, a 4 vagy 6 hónapos időkeret alkalmazásakor még később - jutottak hozzá a számukra jogosan járó óradíjhoz, illetve egyes oktatási formák esetében, a moduláris szakképzésben alkalmazhatatlannak bizonyult az előírás.

Az előterjesztő magyarázata szerint a javaslatot az indokolta, hogy sok panasz érkezett és számos jogértelmezési probléma adódott az előírással kapcsolatban, s gyakorlati alkalmazása is számos nehézségbe ütközött. A törvény szeptember elsején lép hatályba. A közoktatási törvény módosítását 307 igen, 42 nem szavazattal fogadta el a parlament, azt csak a szocialista frakció ellenezte.

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó