Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Halála előtt már megírta új albumát Amy

Szerző: Vörös István, – 2011-11-18 09:03:55

Az énekesnő halála előtt már megírta az összes számot a harmadik lemezére, de csak kettőt vett fel, ezek meg is fognak jelenni posztumusz albumán. Nem akarta elsietni a munkát, ugyanis előbb egy jazz-szupergrupot tervezett, többek között a Roots dobosával, ?uestlove-val és Soweto Kinch-csel.

Salaam Remi producer árulta el, hogy Amy Winehouse olyan jól állt tervezett harmadik lemezével, hogy nemcsak megírta az összes számot, de még címeket is választott hozzájuk. Azonban a perfekcionista énekesnő nem akarta elsietni a felvételeket, csak két dalt rögzített a kész szerzemények közül. Ezek meg is jelennek majd december elején a Lioness: Hidden Treasures című posztumusz albumon, feldolgozások és korábban ismert dalok ismeretlen verziói mellett. Azt nem tudni, hogy mi lesz a többi, megírt, de még demófelvétel formájában sem rögzített dal sorsa. A producer szerint azért is fontos volt hamar kiadni a Lioness című lemezt, hogy ez a "minőségi" kép maradjon meg Amy Winehouse-ról, mielőtt még valakik valahonnan előbányásznak holmi "fura dalokat" és megjelentetik ezeket.


Remi szerint Amy Winehouse eredeti terve az volt, hogy a nagyon várt harmadik lemez előtt még összehozott volna egy jazz-szupergrupot, amivel - közelebbről nem tudni, milyen - felvételeket szeretett volna készíteni. A zenekarnak tagja lett volna ?uestlove, a hiphopon belül a leginkább jazzes irányvonalat követő The Roots dobosa és vezetője, valamint Soweto Kinch elismert angol jazz-szaxofonos, akitől szintén nem idegen a hiphop világa; illetve felmerült még néhány egyéb név is - mondta Salaam Remi.


(quart.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó