Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Gyász: elhunyt Kalocsa egykori tűzoltóparancsnoka

Szerző: BKM KVI, forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu – 2017-06-15 21:00:59

Kunsági Ferenc nyá. tű. alezredes, volt kalocsai tűzoltóparancsnok életének 63. évében elhunyt - áll a megyei katasztrófavédelmi szerv főoldalán.

hirdetés

hirdetés

Kunsági Ferenc nyugállományú tűzoltó alezredes tűzoltósági tanácsos, volt kalocsai tűzoltóparancsnok 1979. május 14-én került felvételre a kalocsai Városi-Járási Tűzoltóparancsnokságra, mint parancsnok-helyettes. A Belügyminisztérium Tűzoltó Kiképző Központ tiszti átképző tagozatának kiemelkedő szinten való elvégzése alkalmából 1982. február 1-jei hatállyal soron kívül tűzoltó főhadnaggyá léptették elő, majd 1989. január 1-el kalocsai tűzoltó parancsnokság parancsnokává nevezték ki. Ezen beosztást 2007. augusztus 31-ig nyugdíjba vonulásáig látta el.

(forrás: nava.hu)

Szolgálati feladatait kiemelkedő igyekezettel, magas szintű hivatástudattal és rátermettséggel végezte. Aktív tagja volt a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének. Nagy szerepe volt és országos szinten az elsők között alakította ki 2007-ben a tűzoltó őrsöt Solt Városában, így az elsődleges segítség fél óra helyett percek alatt a helyszínre tud érkezni.

Kiemelkedő munkája elismeréséül a Magyar Köztársaság Elnöke kitüntette a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt Katonai Tagozatával. Birtokosa volt a Tűzbiztonsági Érem bronz és ezüst fokozatának, a Szent Flórián érdemjelnek. 1993-ban kiérdemelte a tűzoltósági tanácsosi címet valamint további 13 esetben részesült különböző dicséretben és jutalomban.

Egy tevékeny életút ért véget Kunsági Ferenc nyugalmazott tűzoltó alezredes halálával.

2017. 06. 17-én 11 órakor búcsúztatják a kalocsai Központi Temetőben.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó