Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Gondos szemek vigyázzák a választást!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-09 20:05:28

A választási szakapparátus készen áll arra, hogy törvényesen, szakszerűen, biztonságosan bonyolítsa le az országgyűlési képviselők választásának vasárnapi fordulóját - hangzott el az Országos Választási Iroda (OVI) pénteki, a választási felkészülésről tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján.



Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője elmondta: a választáson 44 jelölő szervezet (párt) vetette magát nyilvántartásba, a 176 egyéni választókerületben 814 egyéni jelölt indul, ebből 19 függetlenként. A 20 területi választókerületben összesen 117 területi listát állítottak a pártok, és hat országos listát is nyilvántartásba vett az OVB.

Az országban 10.926 szavazókör van, szavazni csak személyesen lehet reggel 6 és este 7 óra között, a titkos szavazás feltételei biztosítottak.

Azok, akik nem a lakóhelyükön kívánnak szavazni, hanem más magyarországi településen, pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást a jegyzőtől; igazolással szavazni csak a kijelölt szavazókörökben lehet vasárnap. Eddig körülbelül 65 ezren kértek igazolást az első fordulóra.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó