Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Gerjen polgármestere: jövő héten emelhetik ki a komphajót

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-01-19 15:32:45

Mint az országos hírekben is olvasható volt, a napokban elsüllyedt a gerjeni Duna parton a "Szekszárd" nevű kishajó, amely a Gerjen-Meszes között járó komp részeként üzemelt. Az elsődleges médiaértesüléseket közleményben pontosította Romhányi Károly polgármester.

hirdetés

hirdetés

A tájékoztató szövegét az alábbiakban teljes hosszában elolvashatja:

"Zajlik a vizsgálat és a műszaki helyreállítás tervezése a sokak számára csak gerjeni kompként ismert, Szekszárd nevet viselő hajó elsüllyedését követően.

2017. január 16-án Gerjen Önkormányzata tulajdonában lévő Szekszárd nevet viselő hajó víz alá merült. Aznap a helyszínre érkező rendőrség vizsgálatot indított el. A katasztrófavédelem is megtekintette a területet. A helyszíni szemle megállapította; sem környezeti kár, sem személyi sérülés nem történt. Szakértői vélemény alapján a teljes körű műszaki vizsgálathoz a hajó kiemelése szükséges, melyet azonban a zord időjárás akadályoz. A hideg miatt ugyanis a kiemelt hajóban megrekedő víz nem tudna eltávozni, azaz teljesen kiszáradni, ami előre fel nem mérhető károkat okozna, ez pedig veszélyeztetné, hogy újra üzembe állhasson a Szekszárd hajó. A következő napokban továbbra is fagyos idő várható, emiatt a hajó partra emelésére várhatóan jövő héten kerülhet sor. Gerjen Önkormányzata kiemelten fontos ügyként kezeli a hajó műszaki állapotának helyreállítását. Ezért minden lehetőt megtesz annak érdekében, hogy tavasszal ismét menetrend szerinti kompjárat kösse össze a Duna két partját. A kárérték jelenleg ismeretlen. A komp biztosítással rendelkezik, a káresemény jelzése megtörtént."

... és az InfoRádió helyszínről közölt fotója

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó