Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

FOTÓS BESZÁMOLÓ: Átadták a Kunszt József-díjakat

Szerző: Vörös István, – 2011-05-13 17:45:08

Péntek délután adta át dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke Kalocsán a Katona-házban az idei Kunszt József díjakat, melyet az egyházi méltóság maga alapított 2001-ben, az érsekség fennállásának ezredik évfordulóján.

 

Az elismerésben évről évre egy pedagógus részesül a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában lévő oktatási és nevelési intézményekből, illetőleg más a Főegyházmegye területén működő szerzetesi fenntartású iskolákból, és egy további jutalmazott a Kalocsa Város Önkormányzata által fenntartott iskolákból. A megjelenteket az egyházi vezető köszöntötte, majd a szót dr. Jelenits István piarista szerzetes, teológus, író, magyar és hittan szakos tanár vette át, aki a pedagógusi hivatásról szólt.

 


Idén a városvezetés Dr. Igazné Daraghy Ágnest ajánlotta az elismerésre a Kalocsa és Térsége Általános Iskolája Belvárosi Tagintézményéből, akinek munkásságát Török Ferenc polgármester méltatta.

 


A szerzetesi fenntartású intézmények részéről Solti Kálmán a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény igazgatója vette át a díjat, dr. Bábel Balázs kísérő-gondolatai mentén.

A Főegyházmegye fenntartásában működő intézményekből pedig Tóthné Vámos Editet, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatóhelyettesét jutalmazták, akit Papp Zsolt mutatott be a megjelenteknek.




A dr. Igazné Daraghy Ágnessel készült rövid riportunkat, és az érsek-metropolita Solti Kálmánhoz intézett szavait meghallgathatják alább, melyben dr. Bábel Balázs bejelenti, hogy az egyháznak átadott keceli iskola igazgatói feladataira a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény jelenlegi vezetőjét fogja megbízni!


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó