Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

FOTÓS BESZÁMOLÓ: Átadták a Kalocsa Városért-díjakat

Szerző: Vörös István, – 2011-08-20 11:56:45

Az elmúlt órákban adták át a kalocsai Városháza dísztermében a Kalocsa Városért-díjakat, melyet idén nyolcan vehettek át az arra érdemesek közül. Az átadási ceremóniára hagyományosan az augusztus 20-i, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében került sor.





Az ünnepi alkalommal ebben az esztendőben is olyan pedagógusok, önkormányzati munkatársak, orvosok és civilek tevékenységét ismerte el a városvezetés, akik munkájukkal és életvitelükkel példát mutatva, sokat tettek a városért.





Ennek szellemében a Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért elismerésben részesült Baradlay Sándor pedagógus, tanári és nevelő munkájáért. A kitüntetett érdemeit Török Ferenc polgármester méltatta.




Ugyancsak példamutató pedagógiai pályáért vehette át a Kalocsa Város Művelődési-díjat Terney Dezső, a Szent István Gimnázium nyugalmazott igazgatója - róla egykori kollégája, Simon Zoltán alpolgármester szólt.


Kalocsa Város Egészségügyi-díját kapta Dr. Lázár Terézia ifjúsági főorvos a több évtizeden át folytatott gyógyító és megelőző munkásságáért - róla a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot vezető képviselő, Marsovszky Lászlóné beszélt, hiszen a szervezet életében is éveken át motorként működött Dr. Lázár Terézia.  


A városvezetés posztumusz elismeréssel adományozta ugyancsak a város Egészségügyi-díját a közelmúltban elhunyt Dr. Vécsey Béla orvosi szaktekintélynek, akit Túri Tibor képviselő méltatott, díját pedig özvegye vette át.


Juhász Antal köztisztviselőnek ítélte a városvezetés a Kalocsa város Közszolgálatáért-díjat sokéves munkájáért. Amint azt Rumi László képviselő beszédében indokolta - a jutalmazott sokat tett a város fejlődéséért.


A város Sport-díját Apród Péter pedagógus kapta, akinek évtizedes történelmi és testnevelés tanári feladatainak ellátása mellett aktívan részt vállal a helyi sportélet vezetésében és szép eredményekkel öregbítette már Kalocsa jó hírét, mondta laudációjában Juhász Gábor képviselő.




Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető-díját Dr. Réfy Miklós orvos kapta, aki a kalocsai kórházért végzett szakmai tevékenységén kívül tevékenyen, ahogy Török Ferenc fogalmazott beszédében, igazi lokálpatriótaként közreműködik a helyi civil és kulturális életben is.


Kalocsa Városért-díjat vehetett át idősebb dr. Filvig Géza is, akinek több évtizedes közösségi munkáját, emelte ki személyes hangvételű, laudációjában Varga Nelli képviselő.

A méltatóbeszédek elérhetőek a felsorolás sorrendjében alább, a lejátszó ikonokra kattintva!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó