Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Földrengéssel riogatnak Kárpátalján

Szerző: Gábor János, – 2010-03-19 07:16:02

Rövidesen bekövetkező erős földrengésről szóló híresztelés kapott lábra csütörtökön Kárpátalján, ahol az emberek telefonon értesítik egymást a várható földmozgásról. A főként Munkács és Ungvár lakosságát lázban tartó szóbeszédre reagálva az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának Kárpátalja megyei főosztálya a médiában cáfolta, hogy bármilyen alapjuk lenne a régiót állítólag fenyegető földrengésről szóló híreknek.

A helyi szeizmológusok is megszólaltak az ügyben, és megerősítették, hogy semmilyen jel nem utal közelgő földrengésre - adta hírül az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál. Kárpátalján a hatóságok nyugalomra, a fölösleges pánikkeltéstől és az alaptalan híresztelésektől való tartózkodásra szólították fel a lakosságot.

Nyugat-Ukrajnában mintegy tíz nappal ezelőtt kapott lábra a lakosság körében a szóbeszéd, amely szerint órákon vagy napokon belül rendkívüli erősségű földrengés várható Ukrajna és Románia határán, a Kárpátok térségében.

A híresztelések hatására március 10-11-én Lembergben (Lvivben) és a régió más városaiban családok töltötték félelmükben az utcán az éjszakát.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó