Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Földrengés volt Érsekvadkerten

Szerző: Korsós Éva, – 2013-06-06 04:46:16

Földrengést észleltek az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium munkatársai Érsekvadkert térségében - közölte az obszervatórium a Facebook-oldalán. A 4,2-es magnitúdójú földmozgás 20 óra 45 perckor történt, és a lakosság nagy területen érzékelte.


A 4,2-es erősségű földrengés Magyarországon nagynak számít. A rengés epicentruma négy kilométer mélyen volt. A földrengést Balassagyarmaton, Vácon, Esztergomban, Budapesten és Székesfehérváron is érzékelték.

A vízügyi szolgálat munkatársai a földrengésről értesülve azonnal megkezdték a dunai árvízben érintett töltések, gátak átvizsgálását. A vízügyi szakemberek valószínűsítik, hogy a ma esti földmozgás semmilyen károsodást nem okozott a védművekben - közölte az OMIT.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Nógrád megyéből károkról is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelem ügyeleteire. A balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság egyik egysége már elindult felderíteni a károk mértékét, egyelőre házakon keletkezett kisebb repedésekről van információjuk.

Weixl Várhegyi László Verőcén érzékelte a földrengést. Mint írta: "többen is érzékeltük, hogy morajlott a föld, mozgott alattunk a szék, az ágy, lengtek a csillárok és megmozdultak a képek és a tükrök a falon."

(origo)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó