Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Foktői szála is volt a „százmilliós számlagyár” ügyének

Szerző: H.I., Forrás: baon.hu – 2016-05-20 11:50:00

Egy 2008-as nyomozáson alapuló, 2011-ben indult „számlagyáras” perben hirdetet ítéletet a napokban a Kecskeméti Törvényszék.

Hirdetés

Hirdetés

A 27 vádlott közül négyen kaptak letöltendő börtönt, a többiek büntetése felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés – értesült a baon.hu.

A megyei portálon megjelent beszámolóban a vádiratra hivatkozva olvasható, hogy az érintett, eljárás alá vont 15 gazdasági társaságok közül 6 kecskeméti, 4 budapesti, a továbbiak pedig zalaegerszegi, tiszaalpári, szabadszállási, nagykőrösi, illetve foktői székhelyűek.

Az elsőrendű vádlott egy korábban a vám-és pénzügyőrségnél dolgozó férfi, a most 44 éves H. Csaba, a „számlagyár” üzemeltetője.

A vádlottak által okozott együttes kár összege több százmillió forint.

Dr. Ororszi Márta büntetőtanácsa négy vádlottat, köztük az elsőrendűt, letöltendő börtönbüntetésre, míg társaikat felfüggesztett börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte, így J. Ferenc volt foktői polgármestert, aki első fokon 800 ezer forintos büntetést kapott.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős, mert az ügyész gondolkodási időt kért, egyes vádlottak pedig fellebbeztek – áll a tudósításban.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó