Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Fokozottan ellenőrzik a spanyol friss zöldségeket

Szerző: Korsós Éva, – 2011-05-27 16:54:18

A vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal elrendelte a spanyol eredetű, friss fogyasztásra szánt zöldségfélék ellenőrzését, tekintettel a Németországban történt megbetegedésekre.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal  szakemberei fokozottan ellenőrzik a spanyol eredetű zöldség szállítmányokat. A mikrobiológiai vizsgálatok eredménye alapján a hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket, és a kifogásolható termékeket kivonja a forgalomból, elrendeli azok megsemmisítését.
Az MgSzH felhívja az élelmiszervállalkozók - áruházláncok, importőrök, kereskedők - figyelmét, hogy csak saját önellenőrzésben elvégzett, kedvező eredményű, megelőző biztonsági mikrobiológiai vizsgálatok után hozzanak forgalomba spanyol eredetű és/vagy német kiszerelésű uborka szállítmányokat.

Az MgSzH felhívja mind a lakosság, mind az étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások figyelmét arra is, hogy a zöldség-gyümölcs termékekkel kapcsolatos megelőzést szolgáló alapvető higiénés szabályokat tartsák be.
A hatóság európai ügyeleti rendszere (RASFF) biztosítja, hogy érintettség esetén azonnal meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket a szennyezett élelmiszer ártalmatlanítására - tartalmazza a közlemény.

(nepszava)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó