Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kerékpárosok

Szerző: Bneu Edina, – 2011-04-12 14:50:33

Ismét fokozottan ellenőrzik a bicikliseket a rendőrök. A lámpa hiányáért 30 ezer forint, ittas biciklizésért pedig akár 100 ezer forint is lehet a bírság. Idén eddig 19 biciklis halt meg az utakon.

 

Ismét fokozottan ellenőrzik a rendőrök a bicikliseket. Azt nézik, fogyasztottak-e alkoholt, és van-e a kerékpáron például lámpa - számolt be róla az MTV Híradója.

A rendőrök azt mondják, elég régóta figyelmeztettek, most már büntetnek is. A lámpa hiányáért 30 ezer forint, ittas biciklizésért pedig 100 ezer forint is lehet a bírság. Ezek a leggyakoribb szabályszegések, és emiatt van a legtöbb kerékpáros baleset - hangzott el a riportban.

„Kiemelkedő baleseti ok a látni, látszani elv nem megfelelő alkalmazása. Illetve az, hogy a tévhittel ellentétben nem lehet kerékpárral alkoholt fogyasztani” – közölte Vad Róbert, a Csongrád Megyei Baleset Megelőzési Bizottság titkára.

A fokozott ellenőrzés az ország egész területén április 26-ig tart.

Tavaly több mint 3 és fél ezer kerékpáros baleset történt az országban, ezeknek több mint felét a kerékpárosok okozták. Az idén már 19 biciklis halt meg az utakon.

 

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó