Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Fesztiválvendég Madonna, Shakira és McCartney és Elton John az olimpia alat

Szerző: Vörös István, – 2012-01-05 12:01:00

Nem bízza a véletlenre a londoni olimpia szervezőbizottsága a játékok sikerét: az Oscar-díjas Danny Boyle rendezi a nyitó ünnepséget, az esemény ideje alatt koncertet ad Madonna, Paul McCartney és Shakira is.



Danny Boylenak nem sok köze volt eddig a sport legnagyobb ünnepéhez, ám nála alkalmasabb embert aligha találhattak volna az ötkarikás felütés megálmodására. Az 55 éves rendező-producer filmjei nemcsak látványosak, hanem nagy hatással vannak az érzelmekre, elég csak az indiai nyomorból kiemelkedő kvízjátékosra (Gettómilliomos) vagy a Utah egyik sziklahasadékában százhuszonhét órára csapdába eső, s végül csak öncsonkítás révén szabaduló hegymászó igaz történetére gondolni.


Madonna is fellép az olimpiával párhuzamosan zajló kulturális fesztiválon, sőt lehet, hogy a nyitó ünnepségen is ad egy minikoncertet

Ráadásul segítői is egytől egyig neves filmkészítők lesznek. Stephen Daldry neve például a Nicole Kidmannek Oscart hozó Órák, vagy az Akadémia díjára szintén jelölt, A felolvasó rendezőjeként ismert. Mark Fisher a Pink Floyd, a Rolling Stones, a U2 koncertjeinek látványa mellett a 2006-os torinói téli és a 2008-as pekingi nyári olimpia nyitó és záróceremóniáján dolgozott. Hamish Hamilton, Madonna és Jennifer Lopez koncert-DVD-in túl az amerikaifoci-döntőt, a Super Bowl félidei show-ját is vezényelte már, míg Catherine Ugwuhoz számos nemzetközi művészeti fesztivál köthető.

És ha már Madonna, az 53 éves amerikai popsztár is fellép az olimpiával párhuzamosan zajló London Festival 2012-es rendezvénysorozaton, ahogy Paul McCartney, Shakira és Elton John is koncertet ad a többek között 119 zenei és 19 filmes eseményt felsorakoztató programon, ahol a Budapest Fesztiválzenekar szintén játszik.

(bors)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó