Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Fesztivál- és különdíj a kalocsai gimnazisták Moulin Rogue-játékáért

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-05-03 13:00:43

Parádésan szerepelt a huszonkettedik SCHERZO Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválján a Kalocsai Szent István Gimnázium „Clap & Dance” elnevezésű színjátszótársulata.

A csapat mezőnyének fődíját hozta el a békéscsabai eseményről szórakoztató táncjáték kategóriában, összességében pedig ezüst minősítést kapott a nívós szakmai zsűri alkotta ítészektől a sajátos, „Moulin Rouge-adaptáció”.

Emellett a legjobb táncoskülöndíját a darab rosszlányát alakító Eleki Grétának ítélték. Dr. Deákné Tóth Veronika rendező rádiónknak elmondta, hogyan esett a választás a musicalklasszikus feldolgozására és hogyan választották ki az egyes filmbéli karakterek színpadi megformálóit.

 

A Kalocsai Szent István Gimnázium „Szerelem az éjszakában” című táncjátékának elismert szereplője, Eleki Gréta a KORONAfm100-nak elárulta, hogy beleszeretett az előadásuk alapjául szolgáló filmbe.

Kiemelte, hogy a fesztiváldíj teljesen váratlanul érte.

 

A különdíjas Gréta a kékruhás csábító szerepében (fotók & videó: xig-ma.blogspot.hu)

Nézd meg a gimisek bemutatkozó videóját, a Dr. Deákné Tóth Veronikával és Eleki Grétával készült riportunkat pedig hosszabban hallgasd meg jövő hétvégi, Turmix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó