Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Félszáz emberiesség-esszét írtak a környék diákjai

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-12-02 10:50:35

Rengeteg írás érkezett a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából idén hatodszor meghirdetett szépirodalmi pályázatra, amelyet a kalocsai Nebuló iskola és EGYMI írt ki.

Az ünnepélyes eredményhirdetést szerda délután tartották a Városi Színházban, ahol igazi „emberi történetek” hangzottak el, hiszen többek között prominens szakmai elöljárók és a város ismert emberei olvasták fel a legjobb hatnak ítélt művet.

Ezekben iskolások vetették papírra fiktív, esetleg tapasztalaton alapuló gondolataikat, történeteiket, amelyeket témaként a fogyatékossággal élés kötött össze.

A fődíjat a dunapataji Kontra Orsolya „Olivér naplója” című története érdemelte ki, amelyet Csókás Kinga felkészítésével adott be a pataji Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI diákja.

Csupor Zsoltné, a pályázatot meghirdető iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy a felhívás minden évben sokakhoz eljut és sokakat megmozdít, a társadalmi érzékenyítés jó ügyének érdekében.

Sárosi Magdolna, a felolvasáson és eredményhirdetésen közreműködő tankerületi igazgató méltatta a kalocsai Nebuló EGYMI törekvéseit, elismerően nyilatkozva a tanulók bemutatott írásairól.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó