Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

"Felöltöztették" Lady Gagát Kínában

Szerző: Vörös István, MTI – 2014-01-20 15:35:40

Lady Gaga Kínában három évig volt szilenciumra ítélve. Legújabb albuma, az Artpop megjelnhetett ugyan, borítóját azonban át kellett dolgozni.

Ez a borító nem tetszett Kínának

Zöld jelzést kapott Lady Gaga legutóbbi albuma Kínában, ahol három évig szilenciumra volt ítélve a hatóságok által közönségesnek tartott művészete miatt - jelentette a hongkongi South China Morning Post című napilap hétfőn.

Az amerikai énekesnő harmadik albuma, az Artpop egyelőre előrendelésben kapható, több mint két hónappal azután, hogy az amerikai Billboard slágerlistájának élére került.

A Kínában megjelenő lemez zenéi és szövegei megegyeznek az eredetivel, de az engedélyező hatóság az album borítójának apró módosítását kérte. Így az énekesnő terpeszben lévő, amúgy meztelen lábait fekete harisnya borítja, míg a köztük lévő kék labdát, amely mögött eredetileg ruhátlanul pózol, kicsit nagyobbra szerkesztették, így felsőteste lényegében nem látható.

 

A lépést az interneten többen a kínai hatóságok rugalmasságaként értékelték, Lady Gaga, a többszörös Grammy-díjas énekesnő Born This Way című albumárnak dalai közül ugyanis hat jó ideje a kulturális minisztérium százas feketelistáján volt. Ugyanezen a listán találhatók Katy Perry Last Friday Night című lemezének slágerei is.

Katy Perry januárban fellépett Pekingben, mi több, felvételek tanúsága szerint megkönnyezte, amikor hagyományos kínai hangszereket is felvonultató zenekari előadásban hallhatta Roar nevű dalát. Mindez előre vetítette annak a lehetőségét, hogy egyszer Lady Gaga is megjelenhet a kínai közönség előtt.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó