Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Félmilliárdos összefogás Solt és a kalocsai járás falvai között

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-02-24 10:33:40

Solt önkormányzata és konzorciumi partnerei Európai Uniós forrásból 499,7 millió forint támogatást nyertek humán kapacitásaik fejlesztésére.

A projekt célja, hogy a településméretből adódó társadalmi hátrányokat mérsékelje és javítsa a térségben élő gyermekes családok minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférését.

A cél elérése érdekében konzorciumi összefogás jött létre. Ezen konzorcium vezetője Solt, tagjai között pedig ott van többek között Homokmégy, Miske, Harta, Dunavecse, Dunapataj és Drágszél.

Solton, Dunavecsén, Homokmégyen, Miskén, Dunapatajon és Hartán óvoda-felújítás lesz, és óvodai családi napokat szerveznek majd, továbbá Miske és Dunavecse vonatkozásában fejlesztő játékokat vásárolnak az intézmények.

Valamennyi településen fejlesztő, érzékenyítő, öko- és kulturális programokat fognak rendezni, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elindítja a "Bács-Kiskunban itthon vagy" tanulmányi ösztöndíj programot, ami a felsorolt településeken élő, hátrányos helyzetű diákok részére lesz elérhető.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó