Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Felkerült hazánk gasztronómiai térképére Foktő

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-07-06 10:25:00

A kalocsaiak a paprikát már évtizedek óta, a Bátyaiak a fokhagymát már hagyományszerűen, a Foktőiek pedig a tarhonyát idén első alkalommal népszerűsítették és ünnepelték fesztivállal.

Hirdetés

Hirdetés

Ahogy arról a KORONA Krónikában korábban már beszámoltunk, a település lakói és a környékbeliek zenés, kulturális és sportprogramokon töltötték együtt az elmúlt hétvégét.

Emellett, ahogy a rendezvény neve is jelzi a tarhonyát állították a népünnepély fókuszába.

Az I. Foktői Tarhonyafesztivált azonnal egy rekordkísérlettel indították, számolt be rádiónknak Németh József, Venesz díjas mesterszakács, aki egyben a fesztivál főzőversenyének és gasztroprogramjainak fővédnöke is volt.

A séf elárulta mi került a rekordmennyiségben elkészült foktői lecsós pásztortarhonyába, amelyből hozzávetőleg a település közel fele biztosan jóllakhatott.

(Fotó: rekordok.hu – Facebook)

Németh József, Venesz díjas mesterszakács az I. Foktői Tarhonyafesztivál gasztroprogramjai közül kiemelte a tarhonyás ételek főzőversenyét is.

A séf hozzátette, a tésztaféle nem csak köretként került a tányérra, hanem desszertként, például felfújtként vagy fagylaltként is felszolgálták a versenyzők a zsűrinek.

A barátságos fakanál háborún nem csak a nevezők, hanem maguk az ítészek is tanultak a versenyzőktől, például azt, hogy mi az az L.S.T.

(Fotó: rekordok.hu – Facebook)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó