Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Félház és playback: nem dícsérik Britney pesti műsorát

Szerző: Vörös István, – 2011-10-01 18:27:51

Félházas stadion, elhízott énekesnő, playback, és még sorolhatnánk...

Nem, a cím nem elírás, csupán egy mérsékelten szellemes szójáték, mely arra akar utalni, hogy egy magas költségvetésű hakninak lehettek szemtanúi azok a kedves látogatók tegnap (2011. szeptember 30. Papp László Sportaréna), akik kiadtak súlyos pénzeket, hogy egy - elvileg - színvonalas amerikai produkciót láthassanak.


Persze eszünk ágában sincsen öncélúan bírálni Britney Spears-t, ezért inkább tényszerűen emeljük ki azokat a fájó pontokat, amiket igazán nem érdemelt meg a lelkes közönség.

Kezdjük a produkció zenei oldalával. Nos, azzal nem volt gond, hiszen egy CD-ről, vagy laptopról szólt az egész zenei alap, így a - nem létező - zenekarnak esélye sem volt a mellényúlásra...de szerencsére Britney-nek sem, hiszen az ének is 100%-ban felvételről szólt. Gyakorlatilag a Spears fejére erősített head-set-es mikrofon kizárólag a számok között elhangzó "Hello Budapest" szívélyes üdvözléseknek a tolmácsolására szolgált. "Üdítő" kivételt képzett ezek alól egy darab szám, amit tényleg próbált a saját vokális felkészültségének megfelelően a saját, élő hangján előadni. A Don\'t wanna be the last to know valóban kiugrott a többi szám közül, mert legalább hamis volt.


Szintén panaszra adhatott okot sokaknak az a tény, hogy a régi világslágerei közül alig játszott egyet-kettőt az énekesnő. Értjük mi, hogy ez a koncert a Femme Fatale  lemez bemutató turnéjának egyik állomása volt csupán, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor azért keserédes élmény úgy távozni egy Britney Spears koncertről, hogy egy valamire való Oops... I did It again sem hangzott el a színpadon.

Ami a látványt illeti, azzal nem volt gond. Az viszont kár, hogy a szépséges díszletek mögött megbúvó, hatalmas központi kivetítőt a színpad két szélén egy-egy plazmatévénél alig nagyobb képernyő támogatott csupán.

Ami magát Britney Spears-t illeti, ne legyünk vele igazságtalanok, mert ugyan felszedett néhány kilót - ami 30 évesen, két gyerek után nem meglepő - mégis korrektül hozta a koreográfiákat. Ebben persze egy jól felkészült tánccsapat is a segítségére volt.


Összefoglalva tulajdonképpen nem lett volna gond a fellépésével, ha nem évtizedenként egyszer látogatna hozzánk, ahol a lelkes rajongók - a cseppet sem elhanyagolható - 14 ezer forintos jegyár mellett megérdemeltek volna, Lady Gagához hasonlóan, élő éneket, és régebbi slágereket is. Ha ezt elvárhattuk volna Britney-től, akkor lehet, hogy nem csak félig tudta  volna megtölteni a Papp László Sportarénát...

(fotó és cikk: neon.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó