Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Félévszázados kincsek kerültek vitrinbe a Folklórfesztivál nulladik napján

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-05 11:20:00

Egy igazán különleges, szívet melengető tárlat megnyitásával startolt hivatalosan a huszonegyedik Duna Menti Folklórfesztivál a kalocsai Művelődési Központban.

Hirdetés

Hirdetés

A Kalocsai Népi Együttes félévszázaddal ezelőtti megalakulása előtt tisztelegve állítottak össze össznépi összefogás, és sok-sok civil segítség bevonásával átfogó kiállítást a kerek jubileumra.

A fesztivál nulladik napján, a kedd délután tartott megnyitóra szép számmal jöttek érdeklődők, de a fesztivál állandó kísérőrendezvényeként az folyamatosan látogatható lesz a napokban is.

Ennek létrejöttéért Perity István rendezőnek mondtak köszönetet a keddi eseményen, majd a program ünnepi szónoka, Vörös András nyugalmazott intézményvezető emlékezett az együttes megalakulásának időszakára.

 

Vörös András volt intézményvezető a „Kalocsa Gyöngyszemei” kiállítás keddi megnyitóján tartott beszédében mesélt arról is, hogy a látszólag zökkenőmentesen fenntartott együttes sikeres működtetése és fellépési lehetőségeinek biztosítása közel sem volt ennyire egyszerű, magától értetődő feladat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó