Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Fákat döntött, épületeket rogált Nárcisz Kalocsán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-10-29 19:50:35

Bács-Kiskun megyére az Országos Meteorológia Szolgálat korábban harmadfokú, majd másodfokú riasztást adott ki a "Nárcisz" névre keresztelt vihar erős széllökései miatt.

Fotó: kidőlt fa Foktőn (Dudás Arnold képe - Facebook)

Vasárnap délután, fél egy után nemsokkal érkezett az első bejelentés a Bács-Kiskun megyei műveletirányítás központjába, melyben a bejelentő úttestre dőlt fák eltávolításában kérte a tűzoltók segítségét.

A késő délutáni órákig az erős szél által okozott károk felszámolásával kapcsolatosan több mint kétszáz bejelentés érkezett. Jellemzően közúti forgalmat, lakóépületeket veszélyeztető kidőlt fákról, leszakadt nagyméretű faágakról tettek bejelentéseket az állampolgárok, de több esetben személygépkocsira dőlt fa, valamint a szél által megbontott tetőszerkezetek miatt is kértek segítséget.

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók - a heves szélben - a munkálatokat folyamatosan végzik, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indulnak a következő címre. Jelenleg mintegy száz esemény vár felszámolásra, és több mint száz esetben beavatkoztak a tűzoltók.

Az 5203-as úton, Izsákot az 52-es főúttal összekötő szakaszán több nagyméretű fa dőlt az úttestre, melynek következtében ez a szakasz nem járható - adta közzé a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hallgatóink is hasonlókról számoltak be Kalocsa környékén - útra döntött fáról Foktőn, a városon belül pedig a Mátyás király utcában [fent] akadályozta hasonló eset a forgalmat, míg a hatalmas szél letépte a Margit malom épületének homlokzatáról a csatorna egy részét [lent], illetve az egyik belvárosi pizzéria ablakába bedöntötte a mellette lévő teraszon lévő napernyőt.

Hallgatói fotók

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó