Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Ezren emlékeztek Daróczi Dávidra

Szerző: Gábor János, – 2010-04-05 12:14:21

A volt kormányszóvivő "szerelme, családja és barátai" szombat este nyolc órára egy szál gyertyával várták a Parlament előtti rakparton azokat, akik ily módon is szerettek volna emlékezni Daróczi Dávidra. A volt kormányszóvivő szombatra virradóra önkezével vetett véget életének.



Ott volt Liptai Claudia mellett a Daróczi család több tagja, volt kollégáinak nagy része, és több politikus is, köztük Molnár Csaba, Lamperth Mónika, Ficsor Ádám, Gurmai Zita. Ugyancsak megjelent Batiz András, illetve Szollár Domokos jelenlegi kormányszóvivő, valamint több intézmény szóvivője is.



A rakparton, és a Parlament északi kapujánál, a rakparthoz vezető lépcsőnél mintegy ezer ember vett részt a csendes, néma megemlékezésen, amelyen sokan gyertyákat, mécseseket gyújtottak a Duna-parton.

Mint a család és a barátok kora délután közleményükben írták, - a sajtó érdeklődését megértve és elfogadva - az újságíróktól megértését kérnek, és azt, hogy ne gyártsanak teóriákat Daróczi Dávid halála kapcsán, hanem az emlékezésben segítsenek."Emlékezni a fiúra, a testvérre, a szerető társra, a barátra, a kollégára, az emberre". Fájdalmunkban osztozó ismerősöket és ismeretleneket tisztelettel arra kérünk, az életére emlékezzenek - írják a közleményben.


A közleményben úgy fogalmaznak: hiába is próbálnák, nem tudják szavakba önteni azt, amit éreznek: a fájdalmat, amit Daróczi Dávid hiánya már most jelent nekik, rokonainak, szerelmének, barátainak, szeretteinek, kollégáinak, ismerőseinek.

A közlemény írói megértik, hogy velük együtt ismerősök és ismeretlenek kérdezik, miért dobta el magától az életét egy sikeres, tehetséges, ereje teljében lévő fiatalember. "Van, akinek az a munkája, hogy ezt megkérdezze, sokakat, nagyon sokakat az együttérzés vezérel. Nincsenek válaszaink, mert nincsenek válaszok" - olvasható a kommünikében.

A közös emlékezést szervezők közleménye szerint Daróczi Dávid temetéséről családja később intézkedik. 

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó