Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Eredménytelenül zárultak az izraeli-palesztin tárgyalások

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-10 14:55:03

Eredménytelenül zárultak az izraeli-palesztin tárgyalások a jordániai Ammanban - mondta kedden Hanan Asraví, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) magas rangú tisztségviselője.



Egy héten belül ez volt a második találkozó a két küldöttség között. A hétfői "tapogatózó tárgyalásokon" nem egyeztek meg a következő megbeszélés időpontjában.
A palesztinok sérelmezték, hogy Izrael nem tett eleget az ENSZ-ből, az Egyesült Államokból, Oroszországból és az Európai Unióból álló közel-keleti kvartett felszólításának, és nem ismertette álláspontját a határok és a biztonság kérdésében. "Január 26-a után több mozgásterünk lesz" - hangsúlyozta Asraví. A kvartett ezt a határidőt adta meg a két félnek, hogy nyújtsák be elképzeléseiket a békeegyezményről. A palesztinok megegyezés hiányában azt tervezik, hogy diplomáciai offenzívát indítanak Izrael ellen, amelynek részeként újra előveszik a teljes jogú ENSZ-tagság kérdését, valamint a Biztonsági Tanács elé viszik a telepbővítések ügyét.
A palesztin tisztségviselő szerint ezek a találkozók nem tárgyalások, amelyek nem képzelhetőek el anélkül, hogy Izrael abbahagyná a telepbővítést, és visszavonulna az 1967-es határok mögé.
A jordániai külügyminisztérium közleménye szerint a Jichák Molho és Száeb Erekát közötti megbeszélés az "álláspontok különbözősége" ellenére "tiszta és őszinte" légkörben zajlott.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Orbán válaszolt Sarkozynek


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó