Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Erdélyből jelentjük: hitéleti és természeti csodák napja

Szerző: Vörös István, – 2012-09-06 08:17:05

Mint ahogy azt hallgatóink az elmúlt napokban megszokhatták, folyamatosan beszámolunk az Erdélyben kiránduló kalocsai 7. osztályos diákok napi programjáról. Az élményekből bizony szerdán sem volt hiány hisz a gyerekek több helyszín nevezetességét is megtekinthették. Ellátogattak például Csíksomlyóra, a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyére, búcsújáróhelyére és szellemi életének több évszázados központjába. Egy itt élő ferences szerzetes mutatta be tudósítónknak a templomot és beszélt a magyar katolikus hívők által minden évben pünkösdkor, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott Csíksomlyói búcsúról is.

Csíksomlyó után a természetet vették célba, túrázni indultak a hegyekbe. A torjai Büdös-barlangot látogatták meg, amely egy természetes mofetta. Ez egyben Európa legnagyobb működő mofettája is. Ez, kénes szaga miatt bizony kiránduló gyermekeinket is megosztotta. A Mohos-tőzegláp viszont egyértelműen a diákok nagy kedvence lett. Szerencsésnek mondhatja magát a csoport, mert a láp szépségeit és érdekességeit nem a megszokott, iskolai nyelvezeten keresztül ismerhették meg, hanem igen rendhagyó módon. Idegenvezetőjük sajátos és vicces módon mutatta be például a hasmenést okozó Mámorkát, vagy éppen a medvetámadással kapcsolatos teendőket. Mike Szilvia természetesen mikrofonvégre kapta a „stend up”-oló túravezetőt, aki kissé megszeppenve bár, de annál nagyobb lelkesedéssel beszélt a Mohos-tőzeglápról és annak élővilágáról.

A 7. osztályosok szombat este hazaérkezve minden bizonnyal hosszasan számolnak majd be családjuknak a poénos túravezetőről. Akinek arca, viccei és meglehetősen sajátos stílusban megfogalmazott intelmei mostantól minden természetjáráson eszükbe jut majd. De hogy még több részletet tudjunk meg a gyerekek szerdai napjáról, hallgassuk meg a Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két tanulójának Ágoston Klarisszának és Molnár-Mácsai Katicának beszámolóját.

Online úti naplónk részleteit megtekinthetik és meghallgathatják honlapunkon, amelyen keresztül Koprivanacz Kristóf (Snassz.hu) képeit is megtekinthetik. A csütörtöki nap szó szerinti csúcspontja a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége, a Fogarasi-havasok lesz, amelyről tudósítónk és a gyerekek holnap számolnak be a Korona hallgatóknak.


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó