Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Enyhítettek Hunvald büntetésén

Szerző: Korsós Éva, forrás:klubradio – 2014-07-01 10:59:32

Egy évre enyhítette a Kúria harmadfokon Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben.

A volt polgármestert bűnösnek mondta ki a bíróság további egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében, ezzel módosítva a másodfokú ítéletet a Gál György és társai, köztük Hunvald György ellen indult perben.

A Kúria végzésében elkülönítette azokat a vádpontokat, amelyekben Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselőt, egykori erzsébetvárosi polgármestert hűtlen kezeléssel vádolta meg az ügyészség.

Hunvald György védője kedden újságíróknak elmondta: bizonyos vádpontokat különítettek el, amelyekben az erzsébetvárosi önkormányzat ellen elkövetett hűtlen kezeléssel vádolták a volt polgármestert. Ennek az az oka, hogy két büntetőeljárás folyik az ügyészség megfontolása miatt. Hunvald György ellen két büntetőeljárás folyik egy bűncselekmény miatt. Ez tarthatatlan helyzet - jelentette ki Sebes Péter, a volt politikus védője.

Mint kifejtette, a Kúria ezeket a részcselekményeket elkülönítette, és egységesen egy bűncselekmény miatt egy bíróság fog dönteni, feltehetően ősszel a Fővárosi Törvényszék, ahol a másik büntetőeljárás éppen folyik.

Hunvald Györggyel szemben e cselekmények miatt nem lesz ítélet a Kúrián - tette hozzá.  Közölte: hivatali visszaélések ügyében azonban - zömmel lakások kiutalása és egy másik ügy miatt - minden bizonnyal ítélet születik. A Kúria védői indítványra döntött az elkülönítésről. Ezt követően tanácskozási szünetet rendeltek el.

Mint Sebes Péter elmondta, a hűtlen kezelés vádpontja, amelyet az erzsébetvárosi önkormányzat sérelmére követett el az ügyészség szerint Hunvald György, részben tanácsadó szerződésekre, részben pedig másfajta, az önkormányzat sérelmére elkövetett cselekményekre vonatkozik.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó