Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Ennyi: ez lesz a Harry Potter sztárjaiból!

Szerző: Gábor János, – 2010-12-02 22:22:34

Egyre többet foglalkozik a filmes sajtó a Harry Pottertől elköszönő színészek utóéletével, és olyan munkákkal, amelyek a sikeres mozisorozat közben (!) készültek Daniel Radcliffe, Emma Watson, vagy Rupert Grint közreműködésével. Van itt egy-két olyan mozi, aminek nem kellett volna elkerülnie a figyelmünket a Potter-évek alatt, és szellemes horror, vagy háborús dráma, amelyek még ezután készülnek...

Nézzük:



Emma Watson a Potter-filmek közben nem nagyon találta a helyét: nagyon lányos tévéfilmet készített Balettcipők címmel, és animált hercegnőt szinkronizált a Cincin lovagban. A szexi fiatal nővé formálódott Emma a Halál ereklyéi első epizódjában viszont már abszolút meggyőző, így joggal találhatták alkalmasnak arra, hogy Michelle Williams-szel és Kenneth Branagh-gal (!) forgassa le a My Week with Marilyn című, Sir Laurence Olivier és Marilyn Monroe románcáról szóló filmet. Hoppá!



Rupert Grint az Azkabani fogoly rendezője szerint az egyetlen a főszereplő-trióból, aki igazi szupersztárrá válhat. Erre a korabeli nyilatkozatra jól rácáfolt egy fingós gyerekkomédiával, de aztán felcsillant a remény. Először 2006-ban a Julie Walters-szel (!) és Laura Linney-vel (!) készült Driving Lessons-szel, majd a 2009-es Cherrybomb-bal, amelyben három drogos fiatal ámokfutása során hoz szó szerint kegyetlen meggyőzőt. Merész műfajváltás volt, de az még bejött, csak a Wild Target c., egyébként roppant mókás vígjátékban látottakat tudnánk feledni! Grint katasztrofálisan bamba ripacs volt benne. Legközelebb életrajzi filmet forgat Eddie \'The Eagle\' Edwards-ról, aki az első brit síugró volt a téli olimpiák történetében.



Daniel Radcliffe nyúlt bele legjobban a lecsóba. Mondjuk ő már a Potter-filmek előtt is szerepelt tévében (az 1999-es David Copperield), majd 2001-ben mozivásznon is. Emlékszünk még? Ez a sztárparádés A Panamai szabó (!) volt, amelyben Geoffry Rush (!!!) karakterének fiát alakította. A Főnix rendjének évében (2007) bekeményített. Leforgatta a December Boys c. drámát és a My Boy Jack-et, de még szinkronizált is egyet a Simpson családban, nem beszélve az akkor induló színdarabjáról. Kétes dicsőség, hogy alighanem ő volt a legfiatalabb meztelenül pózoló színész a Broadway történetében... Az igazi izgalmak viszont csak eztán jönnek!



Épp\' a The Woman in Black-ket forgatja (képünkön), ami egy kosztümös horror lesz. Fiatal ügyvédként kerül nem kívánt összetűzésbe egy erőszakos halált halt nő szellemével. De nem is ez a legnagyobb flash! Már előkészítés alatt áll a The Journey Is the Destination c. film. Na ez kemény lesz! Megtörtént eseményeken alapuló háborús dráma Dan Eldon (Radcliffe) brit fotóriporterről, aki a szomáliai polgárháború menekültjeiről készített világhírű fotósorozatot a Reuters-nek, még 1992-ben. Az újságírót \'93 júliusában, három kollégájával együtt dühödt helyiek mészárolták le Szomáliában, miután az ENSZ katonái tévedésből végeztek 74 ártatlan civillel... Ez a téma végleg varázspálcát tör Harry Potter karaktere felett. A jelek szerint Radcliffe kíméletlenül leszámol a gyerekfilmes múlttal.

Sok sikert!

Gábor János (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó