Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A király beszéde uralta a Brit Filmdíjat

Szerző: Gábor János, – 2010-12-06 10:58:40

Négy fontos kategóriában is a The King\'s Speach (A király beszéde) című film nyerte a Brit Független Filmdíjat. Tom Hooper mozija a vasárnapi londoni gálán a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, filmbeli partnerei, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplőnek járó díját kapták.



David Seidler a legjobb forgatókönyvíró elismerését vehette át a filmért. Carey Mulligan a legjobb színésznő díjával távozott, amelyet az Isiguro Kazuo Ne engedj el című regénye alapján készült filmben nyújtott alakításával érdemelt ki. A rendezői díjat az elsőfilmes Gareth Edwards kapta a Monsters című, fillérekből forgatott sci-fijéért.



A független forrásból készült produkciókat jutalmazó ceremónia további nyertesei között volt A próféta című francia börtöndráma, amely a legjobb külföldi film díját kapta, valamint az Enemies of the People (A nép ellenségei) című kambodzsai harcmezőkről forgatott produkció, amely a legjobb dokumentumfilm lett.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó