Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Engedély nélkül működik a Rio és a Zöld Pardon

Szerző: Bneu Edina, – 2011-09-03 14:24:47

A Rio és a Zöld Pardon jogtalanul üzemel: a mulatók lényegesen eltérnek a még 2005-ben kiadott építési engedélyektől.


Továbbra is engedélyek nélkül, jogtalanul működik a fővárosi Petőfi híd budai hídfőjénél található két nagy forgalmú szabadtéri mulató, a Zöld Pardon és a Café del Rio - derül ki a csepeli önkormányzat jegyzőjének leveléből, amelyet a Magyar Hírlap szombati száma ismertet.

A napilap felidézi: a csepeli hatóságot összeférhetetlenség miatt jelölte ki a kormányhivatal arra, hogy elbírálja a szórakozóhelyek építéshatósági engedélyeit. Mindkét zsúfolt mulató egy olyan közparkban áll, amelyet hivatalosan két százalék erejéig lehetne beépíteni.

A jegyző leveléből kiderül: egy 2008-as hatósági bejáráson megállapították, hogy a mulatók lényegesen eltértek a még 2005-ben kiadott építési engedélyektől, ezután fennmaradási kérelmeket adtak be. A huzavona azóta tart. "A felépítmények jogerős fennmaradási és használatba vételi engedéllyel nem rendelkeznek.

A jogszabályok értelmében e nélkül az egységeket nem lehet használni" - tette egyértelművé Szeles Gábor csepeli jegyző a Magyar Hírlap cikke szerint.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Meghalt Képíró Sándor


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó