Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Emberemlékezet óta ilyen "sima" költségvetési szavazás nem volt

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-01-31 13:50:23

Kedd délután, a korábbi évek gyakorlatával homlokegyenest ellenétetes, néhány perc alatt megszavazta a kalocsai képviselő-testület a város 2017-es évre szóló költségvetési rendeletét 2 milliárd 657 millió forintos főösszeggel.

hirdetés

hirdetés

Sem tisztázó kérdés, sem hozzászólás nem volt Simon Zoltán képviselő felszólalásán kívül, aki élénken bírálta a grémium elé került anyagot, amelyet "átgondolatlannak és fiktív számokra épülőnek" minősített.

Mint fogalmazott, "az önkormányzat szerencséjére maradt még a KalocsaKOM eladásából származó 460 millió forintból másfél év alatt annyi, hogy a 60 milliós hiányát azzal pótolják". Hozzátette, "hogy Kalocsa a kormányzattól is kevés támogatást kap", mondván, "a felelőtlen pénzszórást nem támogatják”. Kritikával illette, hogy "a bevételeket nem a költségek csökkentéséből, hanem alapvetően a városi értékek eladásából, adóemelésből akarják elérni".

A bírálatra a Pénzügyi Bizottság elnöke, Katus Attila képviselő reflektált, kiemelve, hogy az említett 60 millióból 50 milliót egy 2013-as beruházás büntetésének kifizetésére kell beterveznie az önkormányzatnak.

Dr. Bálint József polgármester annyival zárta rövidre a többség által megszavazott büdzsét, hogy "a költségvetés megalkotása a testület felelőssége, nem egyszemélyben a polgármesteré", emlékeztetve képviselőtársait, hogy ők "nem politikai pártokra, hanem Kalocsára esküdtek fel".

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó