Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

"Előre kell menekülni", hangzott a kalocsai Városházán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-12-05 15:11:32

Rossz hírrel zárult a csütörtök délután négykor kezdődő, közel három órán át tartó kalocsai közmeghallgatás. A lakosság által felvetett problémákról folyamatosan beszámolunk, azonban mindezek eltörpültek dr. Bálint József polgármester bejelentése mellett, amely borongós képet vázolt a város pénzügyi helyzetét illetően.

Időközben nyilvánossá vált ugyanis, hogy az egykoron ÖNHIKI-pályázatként emlegetett, ma rendkívüli önkormányzati támogatásként futó, kormánydöntésen alapuló támogatási rendszerben a kalocsai önkormányzat az igényel 150 milliós támogatás helyett mindössze 24 millió forintot kap. Ez a legminimálisabb várakozásokat is alulmúlja – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy nem nyugszanak bele a döntésbe, megpróbálnak plusztámogatást szerezni.

fotók: Kopri - Snassz Média

Az elhangzottak kapcsán felszólalt Török Ferenc képviselő is, aki megjegyezte, hogy a kormánydöntés nem biztos, hogy végleges és bízik abban, hogy a városnak lehetősége lesz megtoldani az első körön megítélt rendkívüli támogatás összegét.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó