Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Elmondhattuk, milyennek látnánk a jövő Kalocsáját

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-06-21 14:05:29

A Nemzeti Építészetpolitika és a Nemzeti Tájstratégia nyomán születő, a dél-alföldi régió építészeti és tájegységi jellegzetességeit tartalmazó kézikönyv összeállítása folyik.

Ennek kapcsán tartottak munkaindító megbeszélést és lakossági fórumot Kalocsán szerda délután.

Mintértékű projektként hét térségben kezdődött ilyen kiadványhoz anyaggyűjtés és kidolgozás, így a Kalocsai Sárköz a Fertő-Hansággal, a tokaji térséggel, illetve például az Őrséggel került egy sorba.

Az építészeti tájegységi arculati kézikönyv arra alapoz, hogy a települési arculati kézikönyv és egy településképi rendelet szemléletformáló jelleggel igyekszik útmutatást adni a tájhasználatot illetően.

Erről dr. Kukely György, a Magyar Energetikai Gazdaságtervező Tanácsadó Iroda Kft. üzletágvezetője beszélt a kalocsai fórumon.

A röviden MEGÉRTI Kft-ként emlegetett cég üzletágvezetője, dr. Kukely György a kalocsai fórumon azt is elmondta, hogy iránymutató javaslatokat gyűjtenek, amelyek a jövő építésügyeit meghatározhatja.

Várhatóan szeptemberben ismét tartanak fórumot ennek az eredményeiről, az év végén pedig lehetséges, hogy már a könyvet is be tudják mutatni.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó