Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Elkészült az új fogyatékkal élők otthona

Szerző: Gábor János, KORONAkrónika – 2015-11-15 16:07:06

Mostantól új otthonokban, speciálisan kialakított környezetben és bejáró szakellátással várja a fogyatékkal élőket a Kalocsai Szociális Szakellátási Központ.

A bentlakásos és a csak kezelésre érkező betegeket is fogadó központ hivatalos átadóját múlt pénteken tartották. A megnyitón Font Sándor országgyűlési képviselő (képünkön az asztalnál - balról a harmadik) méltatta az intézmény dolgozóinak szakképzettségét, és hangsúlyozta: olyan példaértékű projektet zárhatnak le, amelynek köszönhetően kis létszámú csoportokra bontva nyújthatnak méltóbb körülményeket az ápoltaknak.

 

 

hirdetés

hirdetés

 

A Kalocsai Szociális Szakellátási Központhoz mostantól hat, újjáépített, szakszerűen felszerelt bentlakásos intézmény tartozik, és a fogyatékkel élők mindegyikben méltó körülmények között tölthetik mindennapjaikat. A hivatalos megnyitón dr. Bálint József polgármester (a képen balról a második) leszögezte, hogy a városnak lesz még feladata a központtal, de örül neki, hogy ezzel hatékonyabban hozzájárulhatnak a sérültek társadalmi beilleszkedéséhez. A városvezető fontos mérföldkőnek nevezte az intézményt, ugyanis szerinte már méltán lehet összehasonlítani nyugat-európai példákkal is.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó