Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Elkészült a keceli csatornahálózat

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-09-03 12:06:54

Ünnepélyes keretek között átadták a keceli csatornahálózat harmadik, befejező ütemét.

A több mint kétmilliárd forintos beruházás tucatnyi utcát érint és több ezer ember mindennapjait teszi könnyebbé. Tavaly február óta közel ötvenezer folyóméternyi csatornát fektettek le a szakemberek, emellett több száz akna, hálózati átemelő és házi beemelő is elkészült Kecelen.

Az anyagi források oroszlánrészét a Kecel város szennyvízelvezető hálózatának bővítése – III. ütem nevű KEOP-projekt biztosította. Az Európai Unió több mint 80%-os támogatási arány mellett összesen 1,7 milliárd forintot folyósított a beruházásra, amelyet közel 400 millió forintnyi önerő egészített ki. Az építési munkák a Rekettye-Bogárzó-csatornától nyugatra fekvő utcákat, a várost átszelő 54-es úttól délre eső területet és a nyugati, Szilos nevű városrészt érintették. Mindenütt lefektették a szakemberek a gerincvezetéket és kiépítették a telekhatárokig vezető bekötéseket is.

Összesen több mint 1800 ingatlant kapcsoltak be a hálózatba. A lakók a teljes hálózat üzembe helyezését és a vízjogi üzemeltetési engedély kiadását követően, néhány hónapon belül köthetnek rá a csatornára. A Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. minden érintettet időben tájékoztatni fog a szerződéskötés részleteiről és a további teendőkről.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó