Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Elirigyeltük az indiánoktól: épül a Hunoszkóp!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2017-03-03 10:50:31

Milyenek lennének a nagyon magyar csillagjóslatok?

Egy átlagos Napi Jubileum rovatból mik ki nem sülnek! Az indiánok rezervátumokba költöztetéséről az amerikai őslakosok színes kultúrájáig, majd a horoszkópjukig jutottunk, a mai KORONAcaféban. A hitelességét illetően persze komoly kétségeink vannak, de jópofa ötlet. Ezért úgy döntöttünk, nekünk, magyaroknak is jár valami! A hallgatóktól kértünk javaslatokat az eredendően görög csillagjegyek magyaros elnevezésére. Ez és a lógásunk, a teljes indián horoszkóp alább olvasandó!

Hirdetés

Hirdetés

Vidra: január 20. - február 18.

A vidra egy igazi ötletgazdag kalandor! Oda van a szüntelen változásokért, nem kenyere az unalom. Rendkívül találékony, energikus fajta. Kivételesen jó problémamegoldó képességének köszönhetően igazi versenyző alkat, sokat akar és sokat is teljesít, ráadásul minden különösebb leterheltség nélkül. Gyakran a háttérben tevékenykedik, míg egyszer csak mindenki ámul, hogy már kész is azzal, amit nemrégiben eltervezett.

Mindent megtesz azért, hogy környezetében haladjanak a dolgok, s nem állnak messze tőle a világmegváltó jó ötletek és gondolatok sem. Hátránya viszont a túlzott függetlenség iránti elkötelezettsége és olykor lázadó természete. Egy vidrával tehát pörgős, sohasem unalmas az élet, eszes, szemfüles, élénk természetű ember.

Farkas: február 19. - március 20.

A farkas érzékeny, őszinte, ám kissé szélsőséges, kettős természet. Ő aztán az igazi végletek embere. Hol félénk, hol tőle félnek, hol energikus, hol elesett, hol szelíd, hol odakap, és még folytathatnánk. Alapvetően társas lény, ám időnként éppúgy szüksége van a magányra, hogy átgondolhassa dolgait, rendezze sorait. Megérzései remekül működnek, s különös szenzitivitással viseltetik a környezete és a világ dolgai iránt.

Érzéseit azonban minél mélyebbek, annál nehezebben mutatja ki, félve a sebezhetőségtől, a csalódástól, a visszautasítástól. A farkas társasága és közelsége, bár néha hullámvölgyekkel szegélyezett, de mindenképpen izgalmas, titokzatos és különleges, kár tehát elkerülni!

Sólyom: március 21. - április 19.

Dinamizmus, optimizmus és szabadságvágy jellemzi. A fogságot, elnyomást szinte mindenki másnál rosszabbul viseli. Rendkívül jó megfigyelőképességgel rendelkezik, szüntelenül keresi az új, kínálkozó lehetőségeket. Szinte még be sem fejezte az egyik feladatát, s máris belekezd a következőbe, így gyakran kissé túlterhelt és levert, ám némi kis pihenőt követően hamar újra erő kap, s már veti is bele magát a tevékenykedésbe.

Rendkívül jól terhelhetősége miatt érdemes vigyáznia, nehogy mások túlságosan kihasználják. Hibái közt említendő, hogy gyakran kerül kellemetlen helyzetbe tapintatlansága, meggondolatlansága miatt, ezen tehát érdemes változtatnia.

Hód: április 20. - május 20.

A hód fáradhatatlan, megbízható, stabil pontot jelent az őt körülvevők körében. Ő az, aki, ha valamit egyszer eltervez, azt tűzön vízen át végig is viszi. Lételeme a biztonság, s ettől megindítva, folyamatosan azon munkálkodik, hogy ezt megteremtse. Ódzkodik a váratlan, kiszámíthatatlan kimenetelű helyzetektől, szinte már görcsösen ragaszkodik megszokott dolgaihoz, berögzült szertartásaihoz.

Természetéből fakadóan eleinte igencsak bizalmatlan az új ismerőseivel szemben is, s csak, ha már tisztának érzi a levegőt, akkor kezd megnyílni fokozatosan. Mind munkájában, mind családjával szemben a végletekig megbízható és becsületes, ezért szinte sosincs rá panasz. Hátrányai a makacskodás és a rugalmatlanság, melyek meglehetősen röghöz kötötté teszik.

Szarvas: május 21. - június 20.

A szarvas jegy szülöttje élénk, kíváncsi természet, aki szeretne mindig, mindent tudni. Érdeklődési köre neki a legtágabb az összes jegy közül, ebből fakadóan tudása is általában polihisztorikus, ám sok területen inkább felületes, mintsem mély. igazi beszédes, társasági ember, ám hosszú távon csak akkor képes teljesíteni feladatait, ha hagyják szabadon kibontakoztatni ötleteit, korlátozás nélkül, különben hamar ráun bármire, s már odébb is szökell a sűrű ismeretlenbe.

Mivel véleményét könnyedén változtatja, sokan bírálják, ám ez mit sem zavarja őt. Rugalmassága kora előrehaladtával mérséklődik, s, ha rá tudja venni magát, hogy amit egyszer elkezdett, azt fejezze is be, kiemelten hasznos csapattag válhat belőle!

Harkály: június 21. - július 21.

A harkály személyisége igen összetett és kétélű, ha szeret valakit, rendkívül odaadó és érzékeny lélek, ha viszont valakit megutál, akkor azt képes tiszta szívéből gyűlölni. Életének középpontjába a szerettei, a család áll, értük bármit megtesz, kitartóan és fáradhatatlanul munkálkodik jólétükön, kényelmükön. Mivel a munkahely csak sokadlagos szerepet tölt be életébe, így nem éppen karrierépítő típus, inkább a biztos anyagi hátteret és a hosszútávot keresi.

A szerelemben érzéki, hűséges típus, alkalmazkodása és ragaszkodása biztos hátteret jelenthet szíve választottjának. Legfőbb hátránya igencsak hullámzó hangulata, hirtelen váltakozó személyisége. E tulajdonságát (érthetően) sokan nem tudják mire vélni és könnyen elbizonytalanodnak vele szemben.

Lazac: július 22. - augusztus 21.

A lazac magabiztos, célra törő, melegszívű és bátor. A külsőségek igen fontosak számára, melyekben képes szinte a végletekig elmenni. Néha túl sokat ad mások véleményére, s igyekszik mindennemű igénynek megfelelni, s gyakran nem képes belátni, hogy ez lehetetlen. Igencsak materialista, az anyagi stabilitás létkérdés számára, ugyanakkor igen bőkezű és segítőkész a rászorulókkal szemben, ami dicséretes.

Uralkodó típus, aki nem szereti, ha megmondják neki, mit csináljon, így, ha csak nem kap vezető, vagy kulcsszerepet, nem a legjobb csapatjátékos, mert mindig a saját feje után megy. Ha túl sokat dicsérik, könnyen beképzelté és gőgössé válik, ám hamar ráébred hibájára és akkor képes jó irányba változtatni. nagy vándor, élete során sokfelé sodorja az élet, de mindig sikerül neki átverekednie magát az akadályokon.

Barnamedve: augusztus 22. - szeptember 21.

A barnamedve józan észjárású, erős jellem, aki igencsak kritikus. Életében szeret mindent pontosan és precízen előre megtervezni, s ez alól csak a nyaralás kivétel, akkor enged egy kicsit a gyeplőn. Kiváló előrelátásának köszönhetően minden helyzetben hamar feltalálja magát, ám ennek ellenére nem igazán kedveli a váratlan meglepetéseket. Általában nagyon kedves, szívélyes ember, ám, ha bal lábal kelt fel, jobb nem az útjába kerülni.

Családja, szerettei iránt felelősségteljes és odaadó, igyekszik mindig, mindenkinek a dolgaira óvón odafigyelni. Nehéz bizalmát elnyerni, ám, ha ez sikerült, hűséges és szerető társ és igaz barát, akire mindig lehet számítani. Hátránya talán a túlzott elvárások és a végtelenségig elemző, kritikus természete, melyet sok esetben környezetének nehéz megszokni.

Holló: szeptember 22. - október 22.

A holló igazi túlélő. Bárhová is veti a sors, kifinomult diplomáciai érzékének köszönhetően képes még a jég hátán is megélni, ha kell. Társasági ember, aki szüntelenül elismerésre és megerősítésre vágyik. Igazi csapatjátékos tud lenni, amíg egyet ért a közösség elveivel, azonban, ha ütközik velük, könnyen képtelen helyzetekbe keveri magát. Készséges és segítőkész.

Hátránya, hogy meglehetősen hiszékeny és gyakran habozik a fontosabb döntések meghozatala előtt. Harmóniára, stabilitásra törekszik, ám ezt nem feltétlenül a biztos pontokon keresi, hanem szinte bárhol el tudja érni. Gyakran találunk körükben szeszélyes művészeket, hányattatott sorsú alkotókat.

Kígyó: október 23. - november 22.

A kígyó elszánt, erőteljes, akaratos és kitartó, olyan ember, akit általában köztisztelet övez. Nagy energiákkal rendelkezik, élénk érdeklődést mutat a reáltudományok, de a misztika és a mágia világa iránt is. Szüntelenül képes megújulni, sőt, időnként egyenesen szüksége is van rá, hisz annál nagyobb lendülettel tud belevágni a dolgaiba. Gyakran keveredik komoly, mélyreható vitákba, mert képtelen kompromisszumot kötni, ha úgy érzi, igazságtalansággal találta szembe magát.

Néha kiszámíthatatlannak tűnhet, ám korántsem az, csak éppen nem tudjuk az okát, miért is cselekedett ellentétesen az elvártnál. Mindig pozitívan szemléli a dolgokat, néha olyannyira, hogy még a vesztes csatáit illetően is képes meggyőzni magát és környezetét arról, hogy végül is nyert.

Bagoly: november 23. - december 21.

A bagoly bölcs, filozofikus, imád vitázni, de irtózik a veszekedésektől és a komoly konfliktusoktól. tipikus idealista, mindig dolgozik valamin, különösen vonzzák az érdekes, izgalmas dolgok és elfoglaltságok. Nyugtalan, bolyongó természetűek, akik az élet nagy igazságait keresik. Ha valamire ráunnak, könnyen odébbállnak, nem törődve azzal, mit is hagynak maguk után.

Ha valamilyen (akár vitatható) eredményt is elérnek, könnyen kérkednek, dicsekednek érdemeikkel, várva a szerintük jól megérdemelt elismerést, ám mindeközben is szerethetőek maradnak. E jegy szülöttei gyakran járatosak az éjszakában, hiszen ez a legaktívabb időszakuk, ilyenkor a legtevékenyebbek.

Lúd: december 22. - január 19.

Kitartó, gyanakvó és tevékeny személyiség a lúd. Kerüli a kockázatot, inkább minden lépését előre kiterveli, mielőtt bármibe belevágna, hogy mindig szert tegyen egy kis lépéselőnyre másokkal szemben. A tervezés olyannyira jellemzője, hogy szinte csak olyan munkahelyen érzi igazán jól magát, ahol szükség van eme képességére.

Megfontoltsága sokak számára rideg, számító színekben tüntetheti fel, ám korántsem az, csak néha kicsit túlspiláz dolgokat. Társaságkedvelő, vidám személyiség, de igazán jól csak kevesen ismerik. Érdekessége még, hogy szinte bárhol képes nem csak feltalálni, de jól érezni is magát, s e tulajdonsága szinte kivételesnek mondható.

ÉÉÉÉS - EZEK LENNÉNEK A HALLGATÓKTÓL ÉRKEZETT HUNOSZKÓP-JAVASLATOK:

racka, puli, földi kutya, szürke marha, vizsla, paprika, betyár, turul, pálinkafőző, magyar fejedelmek, hét vezér, gólya, fröccsöntő, csodaszarvas, fehér ló, sólyom, fokhagyma, matyóbaba, mangalica, makói hagyma, ponty / pontyok, komondor, alföldi papucs, akác, táltos, zsivány, griff, daru, csuka, bagoly

Ezekből a magyar jellegzetességekből jövő héten jön a top 12, amelyek a Hunoszkóp csillagjegyei lesznek. Szerintünk szétvicceljük. Maradjon rádióközelben, KORONAcafé - minden hétköznap!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó