Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Életbe lépett a kilakoltatási moratórium

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-09 13:07:58

Életbe lépett az előre hozott és meghosszabbított téli kilakoltatási moratórium. Mostantól jövő április végéig senkit nem lehet az utcára tenni.



Mától változtak az árfolyamgát szabályai is, a parlament keddi döntésével kiszélesítette a rendszerhez csatlakozni jogosultak körét –számol be a Népszabadság. Eddig nem élhettek a lehetőséggel azok a devizahitelesek, akik 90 napnál régebben nem törlesztenek, 20 milliónál több hitelt vettek fel, vagy 30 millió forintnál drágább ingatlant vásároltak. Ezeket a feltételeket most eltörölte az Országgyűlés. Fontos változás, hogy az új belépőknél az állam már csak akkor vállal kezességet a gyűjtőszámlán felhalmozott tartozásra, ha a devizahitel forintban számolt összege nem haladja meg a fedezetül felajánlott ingatlan értékének 95 százalékát.

A Bankszövetség korábbi közleménye szerint elhatárolódnak a hitelszerződések vélelmezett felmondásával kapcsolatos hírektől, még ennek felvetésétől is. Arra reagáltak, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető előzőleg arról beszélt, több bank ügyfelei is jelezték, hogy tartozással rendelkező ügyfelek szerződéseit hirtelen elkezdték felmondani azért, hogy a fizetési elmaradással rendelkező adósok ne léphessenek be a számukra is megnyíló árfolyamgátba. A bankszövetség jelezte azt is, a bankszektornak üzleti érdeke, hogy egy fennálló szerződés esetén az ügyfél visszatérjen a havi rendes hiteltörlesztésbe.

(klubradio)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó