Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Élesedő kampányra számítanak az elemzők

Szerző: Gábor János, – 2010-03-02 07:38:02

A korábbiaktól sok tekintetben eltérő, a következő hetekben pedig egyre intenzívebbé váló országgyűlési választási kampányra számítanak a Nézőpont Intézet és a Political Capital munkatársai. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerint a kampány furcsaságát elsősorban az adja, hogy az elmúlt választások nyitottságával ellentétben most már előre eldőlni látszik a következő miniszterelnök személye. Gyulai Attila, a Political Capital ügyvezető igazgatója a kampány intenzitásának emelkedésére számít a következő hetekben, a két választási forduló között pedig rég nem látott hevességűvé is válhat a szavazatokért folyó verseny.



Gyulai Attila kiemelte: a kampány erősen mozgósító jellege is valószínűsíthető, mivel a pártok egyre inkább igyekeznek majd nemcsak a médián keresztül, hanem közvetlenül is - interneten és mobiltelefonon - elérni a választókat.

Az áprilisi választások ugyanakkor ennek ellenére is tartogatnak még kérdőjeleket, köztük például azt, hogy ki szerzi meg a második legerősebb parlamenti frakciót, sikerül-e a Fidesznek kétharmados többséget szereznie, illetve hogyan alakul az országgyűlési mandátumok eloszlása - fűzte hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Az elemzők egyetértettek abban, hogy a választások elsősorban az MDF, illetve a voksolás után "kemény belharcok" elé néző szocialisták számára tartogatja a legnagyobb veszélyeket, míg a legnagyobb meglepetést a Lehet Más a Politika (LMP) okozhatja.

A politikai szakértők az Európai Kampánystratégiák 2009 című kötet hétfői, budapesti bemutatója után értékelték az eddigi választási kampányt.

 (MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó