Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Előzetesben egy szegedi bíró

Szerző: Korsós Éva, – 2011-12-26 15:18:12

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyeztek hétfőn Kecskeméten egy szegedi bírót, akit egyebek között több rendbeli vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisítás bűntettével gyanúsítanak.

A szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának lehetőségével indokolta döntését a Kecskeméti Városi Bíróság nyomozási bírója.

November 30-án egy szegedi bíró mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Szegedi Nyomozó Ügyészség a K. Zoltán szegedi ügyvéd ellen indult nyomozás kapcsán. Az ügyészség hivatali vesztegetéssel gyanúsítja K. Zoltánt és ügyvédjelöltjét, K. Lászlót. Az ügyvéd a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben felajánlotta segítségét az ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának. Azt mondta, néhány millióért el tudja intézni, hogy a férfi szabadlábra kerüljön.

A korrupciós ügyben, az eddig két szegedi ügyvéd ellen indult eljárásban az ügyészség eljutott egy mentelmi jogot élvező személyig: a Csongrád Megyei Bíróság egy tanácsvezető bírájának a felelőssége vetődött fel. Ezért a Szegedi Nyomozó Ügyészség a Legfőbb Ügyészségen indítványozta, hogy hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt a köztársasági elnök függessze fel a mentelmi jogát.

A szegedi tanácsvezető bírót december 23-án őrizetbe vették.

A rendszerváltozás óta magyar bíró ellen korrupció gyanújával még nem indult eljárás.

(hir24)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó