Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Előzetesbe helyezték Bándy Kata gyilkosát

Szerző: Bneu Edina, – 2012-07-18 15:42:56

Előzetes letartóztatásba helyezték szerda délelőtt Pécsett azt a 26 éves férfit, akit Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével gyanúsítanak. P. László kirendelt védője a tárgyalás után újságíróknak azt mondta: védence továbbra is fenntartja azt, hogy nem volt tettestársa, egyedült gyilkolt. Elmondta azt is: nem tesznek panaszt amiatt, hogy a rendőrök eltörték a gyanúsított orrát, amikor elfogták.


A 26 éves P. László részletes beismerő vallomást tett a keddi, több órás kihallgatásán. A férfi továbbra is azt állította, hogy nem volt tettestársa, egyedül gyilkolt. Beszélt arról is, hogy a gyilkosság napján ivott és drogozott. Állítása szerint nem tudta, hogy megölte Bándy Katát, és a férfi kirendelt védője a kihallgatás után azt mondta: védence nagyon megbánta, amit tett.

Az előzetes letartóztatásról a Pécsi Városi Bíróság döntött szerdán, de a tárgyalást az ítélőtábla épületében tartották. A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint az épületnél 20-30 rendőr állt sorfalat, kordonokat is felállítottak. Pécsi hírportálok beszámolói szerint az újságírók mellett sok bámészkodó ment a helyszínre, a szomszédos házak ablakaiból az ott élők is figyelték az eseményeket.

Tüntetőkről nem érkezett hír, megjelent viszon a helyszínen Németh Zsolt jobbikos parlamenti képviselő, aki azt mondta: feljelentést tesznek rémhírterjesztés miatt. Sokszor elmondták már ugyanis, hogy a Jobbik nem szervez az ügyben tüntetést, nem hívnak szkinhedeket a helyszínre, volt azonban, aki mégis ezt híresztelte - magyarázta.

P. Lászlót nem sokkal fél 12 előtt szállították el az ítélőtábla épületéből. Kirendelt védője a tárgyalás után újságíróknak elmondta: védence továbbra is állítja, hogy nem volt tettestársa. Sólymos Sára beszámolt arról is: nem tesznek panaszt amiatt, hogy a vasárnapi elfogáskor eltört a férfi orra, amikor a kommandósok a földre kényszerítették.

Korábbi hírek szerint P. Lászlónak egy korábbi ügye miatt börtönben kellent volna ülnie a gyilkosság éjszakáján. Kirendelt védője szerint azért nem vonult be, mert az erről szóló értesítőt állandó, kelebiai lakcímére postázták, de ő már abban az időben Pécsen volt.

Hajdu István, a városi bíróság elnöke azt mondta: aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt rendelték el az előzetes letartóztatást, ami egyelőre 30 napig tart, de ez a határidő többször is meghosszabbítható. A bíróság megítélése szerint fennáll az ügyben a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye - tette hozzá.

A 25 éves rendőrségi pszichológus, Bándy Kata július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy pécsi sörözőtől, de az otthonába már nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. P. Lászlót vasárnap fogták el kommandósok, nem messze a horvát-magyar határtól.

A Blikk szerdán azt írta, hogy a fiatal nő holttestét egy kilencéves kisfiú találta meg egy hete, egy szemetes árokban. A gyermek édesanyja a lapnak azt állította: a támadó megfenyegette a kisfiút, hogy kiirtja a családját, ha bárkinek beszélni mer a holttestről. A gyermek a cikk szerint személyleírást adott a rendőröknek a P. Lászlóról. Más források szerint a holttestet egy férfi találta meg múlt héten.

A bama.hu szerint Bándy Katát július 23-án helyezik végső nyugalomra Szekszárdon.

A rendőrség hivatalosan még mindig nem közölt azzal kapcsolatban semmit, hogy keresnek-e újabb elkövetőt az ügyben.

A bama.hu azt írja, hogy a rendőrség hivatalosan még nem vonta vissza az ügyben múlt szerdán felajánlott egymillió forintos nyomravezetői díjat. A hírportál szerint ez alapján azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a gyilkossággal kapcsolatban még keresnek valakit vagy valakiket.

(hvg.hu)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó