Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Előkerült a Magyarok Nyilai szennyese

Szerző: Gábor János, – 2010-02-25 08:07:45

Az RTL Klub Híradójának birtokába került hangfelvételen ismeri el az egyik gyanúsított, hogy a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet verte meg Csintalan Sándort és robbantott több politikus házánál. A kereskedelmi csatorna szerda esti híradójában több részletet is lejátszott a hangfelvételből. Ezen többek között azt mondja az ügy egyik gyanúsítottja: "Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára (...)".

A hangfelvételeket a híradó szerint Benkő György készítette, aki évek óta ismerte az egyik gyanúsítottat. Elmondása szerint úgy tett, mintha maga is radikális lenne, de minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Ezt követően bevonták az Ecsődi László szocialista képviselő ellen tervezett merényletbe. Az RTL Klub információi szerint Benkő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen. Ezután csapott le a rendőrség a csoport tagjaira.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 személy van előzetes letartóztatásban.


Budaházyt (képünkön) azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

 (MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó