Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Ekkorra lesz CT a kalocsai kórházban

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-12-02 11:46:35

Tegnap számoltunk be arról, hogy a kalocsai kórházban megtartották az épület és a felszerelések milliárdos bővítésével járó pályázati beruházás nyitórendezvényét. Nem ez azonban az egyetlen bizakodásra okot adó fejlemény a kórház háza tájáról.

hirdetés

hirdetés

 

Ez alkalommal volt szerencsén interjút készíteni dr. Mócza Györggyel, a kórház főigazgató-helyettesével. Amint az a vezető a KORONAfm100-nak elmondta, az átalakulóban lévő főépület emeleti szintjére két digitális, modern röntgenkészüléket építenek be a meglévők helyett, illetőleg megemlítette azt is, hogy márciusban az ígéretek szerint egy 16 szeletes CT-t fog kapni Kalocsa.

 

A radiologiai.hu portálon olvasható leírás szerint a Szent Kereszt Tagkórháznak ígért géptípusról tudni érdemes, hogy minél több szeletes egy CT, annál gyorsabban tud felvételezni, illetőleg annál korszerűbbnek számít.

A kalocsai kórház főigazgató-helyettese szerint tehát nem kell már sokat várni arra, hogy a környékben élő betegeknek ne kelljen száz kilométereket utaznia egy ilyen vizsgálatért, hanem az helyben is megoldható legyen.

A Dr. Mócza Györggyel készült teljes interjúnkat vasárnap délelőtt 10 órakor fülelheti le, Turmix c. térégi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó