Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Egységes árat fizetünk hamarosan a vízért

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2014-05-31 09:24:26

Még a nyáron a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján országosan egységes rendszerben működhet majd a vízszolgáltatás - írja a Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva. Ehhez az kellett, hogy 400 cég helyett mára csak 40 szolgáltató maradjon.

Egységesíti a kormány a vízszolgáltatás díjait, az ezt lehetővé tevő törvényjavaslatot rövidesen napirendre tűzi az Országgyűlés. A lap szombati cikke a fő célok között a rezsicsökkentés folytatását, az egységes vízdíj bevezetését, a karbantartási munkálatok összehangolását valamint a fejlesztésekhez szükséges uniós támogatások elérését nevezi meg.

A küszöbönálló egységesítés legfőbb feltétele a víziközmű-szegmens konszolidációja volt, hiszen a korábbi széttagolt tulajdonosi szerkezetben fel sem merülhetett a tarifák és az üzemeltetés egységesítésének lehetősége. Ehhez a 2011-ben hatályba lépett víziközmű-törvény biztosította a hátteret. Így a korábbi mintegy négyszáz cég helyett ma már csak körülbelül negyven vízszolgáltató van.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó