Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Az arány mondjuk nem mindegy - ÍME, a lényeg!
#KORONAfm100FantasztikusNyár #ZsírégetőOlimpia
Végre előkerültek a zsírok és olajok, azok a mindennapi konyhai hozzávalók, amelyeket nap, mint nap magához vesz. Érezte már úgy, hogy fogalma sincs: az aktuálisan felkapott, "trendi" kókuszolajat tartsa otthon, vagy süssön inkább tovább a napraforgóolajjal? "MEGHALSZ!" - üzeni néhány önjelölt gasztroblogger, talán túl könnyedén, és egy csomó élelmiszer kapcsán. Íme, itt az igazság, a mai KORONAcaféból.
Hirdetés
Hirdetés
Több tucat zsírból és olajból válogathat a boltokban: a napraforgóolajon túl főzhet mogyoróból, kókuszból, repcéből, fából (!) és egy csomó lehetetlen dologból préselt növényi zsiradékkal. De melyik az igazi? Milyen ételhez mit érdemes használni? Mivel nem vágja haza a vasárnapi ebédet, és mi az, amit már a szakértő sem javasol?
Az igazság megnyugtatóbb, mint elsőre gondolná: Rados Diána dietetikus már gyakorlatilag állandó forrása nálunk a legjobb étkezési, főzési tanácsoknak. Szerinte a fent írtakból, és a trendinek kikiáltott olajokból-zsírokból sincs olyan, amit egyáltalán ne vehetne magához, sőt! A titok ez esetben is az arányokban és a jó választásban rejlik. Nagyon nem mindegy például, hogy milyen olívaolajat választ, de halló, ez alatt nem csak azt értjük, hogy extra szűz-e a minősítése. Ugyanis az sem mindegy honnan származik! Ja, és hogy mennyi zsír kell naponta egy felnőtt szervezetnek? Elvileg egy cseppel sem több annál, mint amit az élelmiszerek eleve tartalmaznak! Tényleg? Tényleg! Hallgassa csak:
A sípszó után hagyjon üzenetet!